Hands Off My Chocolate

Vegan Smooth No M!lk is de lekkerste!

Ja, we horen je denken: HUH? De lekkerste én vegan? Je bent niet de enige. We weten dat de meeste chocolate lovers sceptisch zijn over vegan chocolade. ‘Vegan? Dat is vast minder lekker’ is wat we veel van onze fans hoorden zeggen. Vorig jaar introduceerden we met veel succes onze eerste vegan melkchocoladereep: Vegan Caramel Seasalt. Maar er was ook veel vraag naar een gewone vegan melkchocoladereep. Dus zijn wij de uitdaging aangegaan om een vegan variant te maken op de “normale” melkchocoladereep. En dat is gelukt!

Onze vegan chocolade is op basis van rijstmelk, met hazelnootpraliné, dat naast een heerlijke rijke smaak, ook zorgt voor een romige textuur. We hebben de reep getest onder 100 chocoladeliefhebbers. Wat bleek? Iedereen vond de reep super lekker! Dus probeer nu zelf de lekkerste vegan chocolade van Nederland!

Waarom vegan chocolade?

Met onze reep willen we je echt niet overtuigen om vanaf nu alleen nog maar veganistisch te eten. Maar we weten wel dat een groot deel van onze chocolate lovers vanwege dierenleed, het klimaat, of hun gezondheid, vaker plantaardige producten eet of zou willen eten. Want de impact op het milieu van plantaardige producten is veel lager dan dat van dierlijke producten. Zo wordt de CO2-uitstoot van de ‘gewone’ melkchocoladereceptuur van Hands Off voor 51% veroorzaakt door het melkpoeder. Door dit te vervangen voor rijstpoeder, wordt de CO2-emissie met 42% verlaagd.

Helaas is de drempel om een veganistisch alternatief te kiezen vaak te hoog vanwege de smaak en de prijs. En dat is zonde! Wist je dat maar liefst 90% van onze chocolate lovers vegan chocolade zou proberen als deze even lekker én even duur zou zijn als een gewone melkchocolade? Herken je jezelf? Dan is de Hands Off My Chocolate Smooth No M!lk perfecte match voor jou. Met deze reep geven we jou een even lekker en duurzaam alternatief en dat voor een vergelijkbare prijs.

Eerlijke chocolade

Wij steunen de Cocoa Horizons Foundation. Cocoa Horizons is een impactvol programma, dat zich inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van het boerenleven in Ghana en Ivoorkust. Het programma richt zich op het verhogen van de productiviteit van de boeren en het verbeteren van de boerengemeenschappen.

Eerlijke chocolade - Cocoa Horizons

De boeren ontvangen voor de cacaobonen een premium prijs. Daarnaast maken we de boeren sterker door ze op te leiden en helpen we hen boerengemeenschappen te bouwen die goed zijn voor de toekomst, de kinderen en de natuur.

Wij werken samen met maar liefst 181 coöperaties in West Afrika. Meer dan 150.000 boeren hebben zich al bij deze coöperaties aangesloten. Doordat wij met zo veel boeren samenwerken, kunnen we veel impact maken.

Wij vinden het ook belangrijk dat we vrouwen een stem geven en hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid vergroten. Dankzij ons programma krijgen vrouwen les in slimme landbouwpraktijken en financieel management. Ze leren zelf cacao en andere gewassen te verbouwen op hun eigen land. Dankzij deze trainingen en de opbrengsten van hun land kunnen de vrouwen financieel onafhankelijk worden en beter voor hun gezinnen zorgen.

Ieder jaar investeren wij 10% van onze winst terug in projecten om Afrikaanse vrouwen uit de cacao gemeenschappen sterker en financieel onafhankelijk te maken.

Deel deze actie met je vrienden!

Delen? Onze chocolade is te lekker om te delen! Behalve met jezelf dan 😉 Maar deel deze actie wel met jouw vrienden zodat zij ook onze vegan melkchocolade kunnen proeven! En vergeet ons natuurlijk niet te volgen op Facebook en Instagram.